Om mig

Jag ...

... är en inredningstokig tvåbarnsmamma och kommunikatör bosatt i Stockholms innerstad, som titulerar mig cityråtta uti fingerspetsarna och får lappsjuka så fort jag lämnar tullarna.

... är uppvuxen i "Blöteborg", men brukar skämtsamt säga att jag valde att konvertera till 08:a i samband med hemifrånflytten i min ungdom. Detta enligt devisen "Rötter i Göteborg och själ i Stockholm" som jag myntade strax därpå.

... kan nog ses som en lite udda fågel då jag betraktar mig som både urban, hemmakatt och inomhusmänniska. Till skillnad från många andra är jag alltså ingen friluftsjunkie för fem öre (undantag långpromenader i innerstans parker eller butiksutbud), utan trivs allra bäst vid "skrivmaskinen" där jag också kommer till min fulla rätt.

... läser ”Svenska skrivregler” som kvällslektyr.

... är en ordkonstnär och skrivande varelse som intresserar mig för såväl språkgranskning som korrekturläsning, grafisk formgivning, sociala medier, webbproduktion, presentationsteknik, mottagaranpassning och klarspråksarbete; det skrivna ordet överlag men även muntlig och visuell kommunikation.

... hyser – förutom språkvård – en stor fascination för temastyrd inredning, tidsresor och historiskt återskapande av olika slag. Det är främst rokoko- och barockstilen från 1700- och 1800-talet som lockar, men även tidigt 1900-talssekelskifte. Också den gotiska eran med viktorianska inslag (tänk Draculas borg i modern tappning) tilltalar mitt estetiska sinne.

... lever i det förgångna och intresserar mig mycket för byggnadsvård; stadsplanering och bevarandet av svenskt kulturarv, bland annat den omdebatterade rivningen av de gamla Klarakvarteren i centrala Stockholm. Intresset har på senare tid blivit lite av en käpphäst ihop med den invändiga delen av hus.

... är en vän av ordning. På den här hemsidan är tanken att jag ska samla mina alster av olika slag – dels inom skrivandet, dels inom inredningen. Man kan sammanfattningsvis säga att jag attraheras av olika sorters formspråk, då med betoning på både form och språk ...