Om mig

Mitt namn är Karin Forsman. Jag är en inredningstokig tvåbarnsmamma och kommunikatör bosatt på Södermalm i Stockholm, som titulerar mig cityråtta uti fingerspetsarna och får lappsjuka så fort jag lämnar tullarna. Egentligen är jag uppvuxen i Blöteborg, men brukar skämtsamt säga att jag valde att konvertera till 08:a i samband med hemifrånflytten i min ungdom. Detta enligt devisen "Rötter i Göteborg och själ i Stockholm" som jag myntade strax därpå. Därtill kan jag nog ses som en lite udda fågel då jag betraktar mig som både urban, hemmakatt och inomhusmänniska. Till skillnad från många andra är jag alltså ingen friluftsjunkie för fem öre, utan trivs allra bäst vid "skrivmaskinen" där jag också kommer till min fulla rätt.

Jag läser ”Svenska skrivregler” som kvällslektyr. Jag är en ordkonstnär och skrivande varelse som intresserar mig för såväl språkgranskning som korrekturläsning, grafisk formgivning, sociala medier, webbproduktion, presentationsteknik, mottagaranpassning och klarspråksarbete; det skrivna ordet överlag men även visuell kommunikation.

Förutom språkvård hyser jag en stor fascination för temastyrd inredning, tidsresor och historiskt återskapande av olika slag. Det är främst rokoko- och barockstilen från 1700- och 1800-talet som lockar, men även tidigt 1900-talssekelskifte. Också den gotiska eran med viktorianska inslag (tänk Draculas borg i modern tappning) tilltalar mitt estetiska sinne. I övrigt lever jag i det förgångna och intresserar mig mycket för byggnadsvård; stadsplanering och bevarandet av svenskt kulturarv, bland annat den högst omdebatterade rivningen av de gamla Klarakvarteren i centrala Stockholm. Intresset har på senare tid blivit lite av en käpphäst för min del.

På den här hemsidan är tanken att jag ska samla mina alster av olika slag – dels inom skrivandet, dels inom inredningen. Man kan sammanfattningsvis säga att jag attraheras av olika sorters formspråk, då med betoning på både form och språk ...


Jag och mina söner, David och Jakob.